Babesioza - vet universal consulting

Go to content

Main menu:

Babesioza

Sfaturi utile


Vara apar căpușele și vor fi în curând principalul motiv de îngrijorare al plimbărilor prin parcuri. Animalele de companie ar putea suferi de pe urma acestor insecte, așa că, o să vă oferim câteva sfaturi pentru a le proteja mai bine.

Verifică-ți zilnic patrupedul :


Dacă aveți un câine, periați-l în fiecare zi, în același timp, verificați-i blana și pielea, pentru a fi siguri că nu s-a atașat nici o căpușă de acesta.

Și pisicile sunt afectate, însă într-o măsură mai mică decât câinii, pentru că ele se îngrijesc constant. Totuși, verificați pisica în fiecare zi, în special dacă îi place să stea mai mult timp pe afară.

Căpușele preferă locurile întunecoase și umede, astfel că ar trebui să verificați tot timpul coada și zona din jurul acesteia, burta, urechile și lăbuțele animalelor dumneavoastră.


Protejați-vă și grădina de căpușe :Puteți să vă transformați grădina într-o ”zonă anti-căpușe”, dacă tundeți constant iarba, greblați frunzele sau folosiți anumite produse împotriva insectelor. Acestea din urmă au și anumite riscuri, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru animalul vostru de companie: toxinele din pesticide vă pot afecta și pot crește rezistența la insecticid a paraziților, astfel încât orice problemă cu insectele ați avea, aceasta se poate agrava.


Luați în considerare anumite produse medicale :

Sunt numeroase produse anti-insecte pentru câini și pisici, : pastile, șampoane, prafuri, sprayuri sau zgărzi. Acestea ucid căpușele care intră în contact direct cu blana animalului, sau, în cazurile medicamentelor cu administrare orală, atunci când căpușele încearcă să se atașeze de acesta.

Există anumite probleme în utilizarea acestora deoarece, în multe cazuri, căpușele mușca animalul înainte să moară, iar zona ar putea fi infectată.

Vaccinul împotriva bolii Lyme, răspândită prin mușcătura de căpușă, pare să fie o variantă sigură, însă experții nu sunt pe deplin convinși de eficacitatea acestuia. El funcționează cel mai bine pentru animalele care nu au fost expuse deja la boală, așa că, în cazul în care vă gândiți la această soluție, ar fi bine să vă verificați animalul, pentru a vedea dacă a fost expus până acum. Medicii veterinari administrează de obicei vaccinul numai câinilor aflați în zone cu un număr ridicat de căpușe sau la cererea proprietarului.
                                                                                Sursa Petpedia- Scris de Nicoleta Sindile

 
Back to content | Back to main menu